WISHMASTER 1-4

A mai trecut un an şi cum am făcut până acum am decis să mă uit la o serie de filme, minciună am decis să mă uit la două, dar am reuşit să văd doar 4, minciună, am văzut 5 şi jumate dar o să comentez doar 4 şi este vorba de seria WISHMASTER de care mulţi probabil nu au auzit, de care alţii se plâng, de care câţiva au văzut doar primul film şi li să părut groaznic însă eu am făcut efortul de a trece prin toate. Tot ce pot spune este că este de subliniat cuvântul efort.  A fost şi încă este un efort să mă gândesc la filmele astea, în special ultimele două, care încet încet am început deja să le şterg din memorie.

1997-the-wishmaster-poster1

WISHMASTER 1 – ORIGINALUL

mv5bmti2ntaxodqymv5bml5banbnxkftztcwnzywmtg2mq-_v1_cr030250141_al_ux477_cr00477268_al_Singurul din seria de filme care are ataşat numele lui Wes Craven, cunoscutul maestru al groazei pentru filme că A Nightmare on Elm Street, Scream sau The Hills Have Eyes, este o bucată foarte ciudată din categoria de filme de groază. Este ciudată pentru că pare un mix prost de foarte multe filme horror dar cu un buget mai mare pentru că foarte multe dintre efecte sunt practice iar am impresia că tot ce e făcut pe calculator în 1997 nu era foarte ieftin, în special să arate cât de cât decent (nu zic că în filmul ăsta efectele speciale sunt decent pentru că sunt horror). Şi faptul că este un mix între Hellraiser slasheruri şi alte gorefesturi ale anilor trecuţi nu ajunge să fie nimic foarte memorabil nu ajunge să fie Scream (din 1996) sau Event Horizon (din 1997).

persian_king_and_djinnE chiar o poveste foarte stupidă despre o altă specie între cer şi pământ de Djinni, sau genii, că aia din lampa numai că au un mic twist şi probabil asta s-ar întâmpla şi în realitate dacă ar exista genii din lămpi şi este vorba formularea dorinţei care îţi poate aduce probleme. Mă rog, povestea este că la 3 dorinţe împlinite celui care a chemat djinnul toată rasa vă domnii pământul sau ceva de genul însă undeva în imperiul Persan au fost opriţi de un vrăjitor şi acum în prezent, 1997 prezent, s-a redescoperit piatră în care a fost prins şi o FEMEIE (E important pentru că eroul principal din toate filmele este femeie nu am înţeles exact de ce, o avea de a face cu ceva biblic şi cum sunt femeile mai doritoare? Poate, nu ştiu) este cea care îl trezeşte şi trebuie să îşi pună cele 3 dorinţe.

wishmaster_1_03În afară de Robert Englund (Freddy Kruger), Tony Todd (Candyman) sau Kane Hodder (Jason Voorhees din Friday the 13Th) care oricum sunt mai mult cameo decât altceva restul actorilor sunt foarte puţin interesanţi. Şi aici e unde apare din nou o mare problemă când te uiţi la primul film, totul pare neinteresant până la o inexplicabilă atracţie contradictorie cu tipul care îl joacă pe Djinn, atât în costumul foarte lucrat cât şi în formă fizică. Pare cheesy pare foarte exagerat şi râzi că pare o mare tâmpenie dar ajungi să îţi dai seama că tipul ăla, Andrew Divoff este cel mai bun lucru care ţine de filmul ăsta, de la felul în care vorbeşte felul în care se poartă şi cum arată până la exagerările aproape Freddy Kruger-esti pe care le face. Este basicly Freddy Kruger dar mai toned down şi cu altă motivaţie.

wishmaster-horror-movies-14646778-900-506Stupid până la un anume punct distractiv până la altul, este o piesă a anilor 90 care merită văzut pentru simplul amuzament sau curiozitatea de a vedea cum se făcea un monstru înainte să existe excesul de CGI şi horror e când îi faci ochii negri şi deschide gura larg şi doar scoate un sunet. Nu, trebuia pus gând, trebuia folosită imaginaţie, trebuia skill să creezi un costum care să fie de coşmar, să pară tatăl lui Jeepers Creepers, să fie uşor uleios şi să aibă şi tentacule. Este un efort care doar se poate aprecia într-un film care este mediocru de unul singur dar o capodoperă comparativ cu restul filmelor din serie.

wishmaster-2-evil-never-dies-14570

WISHMASTER 2: EVIL NEVER DIES – Ca primul dar 2

f09649dc0cb76a258b749275691c3aaaDeja dacă primul a fost cât de cât normal în termeni de groază al doilea ia tot ce aveai impresia că e ok şi îl aruncă pe geam şi introduce elemente de religie, puşcărie, Divoff mai ţăcănit, un plot mai absurd în care trebuie să colecţioneze 1001 de suflete pentru a pornii apocalipsa şi bineînţeles un avocat care cum s-a spus în film ‘’I believe you said you’d like to see your lawyer go fuck himself, I could arrange that’’ şi se întâmplă. Este o scenă care nu se poate rata.

6a82258574dadbee4b591a5c79bbc8a5Divoff este superb în film că Djinn, este mult mai deschis posibilităţilor, mai ridicol în împlinirea dorinţelor şi pe scheletul primului film ultima parte este un alt gore fest de mari proporţii. Efectele sunt proaste dar ce e practic este mişto în continuare. Avem şi un preot care la un moment dat este răstignit pe cruce şi e o imagine extrem de stupidă şi actriţă principală care este o hoaţă de muzeu trece de la look-ul goth rave 90’s Hacker Angelina Jolie 1 Link MEGA FULL HD 2017 la I believe în God prin puterea rugăciunii schimbatul de haine împărtăşitul sau confesiunea la biserică şi tăiatul unui deget. Da, se întâmplă. De ce? Nu ştiu.

5453716_origNu este la fel de bun ca primul dar anumite aspecte sunt la fel de distractive şi merită văzut doar pentru Divoff care nu fură tot filmul ci îl face, dacă tot filmul era despre nu m-ar fi deranjat nimic dar plotul cu mafia tipa biserica cazinoul şi aşa mai departe e prea multă umplutură şi pentru un film de o oră jumate senzaţia de 2 ore plus nu ţi-o ia nimeni câteodată. Repet, nu e rău şi merită văzut comparativ cu cele două care urmează după avem pe mână o altă capodoperă a cinemaului de groază.

wishmaster_3

WISHMASTER 3: BEYOND THE GATES OF HELL – De ce există aşa ceva?

w964Nu am răspuns pentru întrebarea aia dar dintr-o serie de filme care era aşa, larger than life şi la o scară mai mare deodată Djinn-ul nu mai este Divoff şi totul se întâmplă la campusul unei facultăţi. Djinnul este jucat de alt actor şi acesta apare numai în costum când are forma umană este cea a unui profesor pe care l-a omorât prin puterea threesomeului cu vampire din harem. Da. Nu mai zic nimic era 2001 şi aparent ‘’tate’’ era cuvântul cheie pentru filmele de groază de atunci. Plotul este şi mai stupid şi nu neapărat greu de urmărit însă este atât de băgat în propriul său cur că îşi atinge cerul gurii. Este stupid, este un film stupid, mor nişte universitari, o femeie i-a foc şi Arhanghelul Mihail este singurul care poate să îl distrugă pe Djinn aşa că actriţă principală îşi doreşte să apară şi prietenul ei este posedat de acest îngerul şi are o sabie. Exact atât de dezastruos precum scriu chestia asta aşa se întâmplă în film. Se bat în biserică sau în sala de lectură care arată ca o biserică, a universităţii.

2693Este prost, actorii sunt fantastic de proşti, efectele sunt făcute într-un program free trial, costumul Djinnului rămâne cel mai mare atu care îl poate avea un film ca asta şi ăla oricum nu apare prea mult că probabil era închiriat cu oră şi au filmat toate scenele cu el într-o singură zi. Este prost şi nu este prost bun este prost şi atât. Când mă uit înapoi şi mă gândesc ce fraier eram că râdeam de primul îmi e ruşine, se poate şi mai rău şi asta cred că este cel mai rău dintre ele dar nici cu următorul nu îmi este ruşine.

wishmaster-4-the-prophecy-fulfilled-movie-poster-2001-1020211045

WISHMASTER 4: THE PROPHECY FFULFILLED – Împlinit ce? Minciuni

wishmaster-4-the-prophecy-fulfilledNu este la fel de prost la 3 dar actorii sunt cam tot pe acolo şi plotul este pur şi simplu stupid. Un el şi o ea se iubeau pe motocicleta şi-au luat o casă el-ul a avut un accident şi a rămas în scaun cu rotile au dat în judecat whatever dar el este supărat pe toată lumea şi are impresia că ea-ua se culca cu alţii ca el nu mai poate fiind paralizat de la picioare în jos şi în special cu avocatul care se ocupă de cazul lor. Ea deschide cutia unde găseşte piatră, Djinnul iese şi îl omoară pe avocat şi îi ia forma umană, etc, etc.

2189Este filmul cu ideea ce-a mai bună de la primul şi e cea ca Djinnul ar fi trebuie să fie mai viclean în a-şi atinge scopul, nici el nu cred că mai ştie care este pentru că de-a lungul filmului mai apar 3 muppeti Djinni dintr-un portal de foc marca Doctor Strânge să îl bată la cap cu apocalipsa, iadul pe pământ sau ce mama dracu vor, rudele îndepărtate de pe continent care trag de tine să le aduci în America. Titlul este adevărat pentru că se fac cele 3 dorinţe doar că a 3a este un pic mai dubioasă şi nu este chiar uşor de realizat implicând liberul arbitru şi aşa mai departe cineva vede filmul o să ştie despre ce e vorba. Nu vreau să fac spoilere dacă nu este cazul, cum a fost mai sus.

2688Este prost pentru că scriptul cere să fie prost nu doar actorii să joace prost şi la un moment dat ajunge să se piardă la fel de mult ca 3 în alte detalii cum ar fi pseudo religia şi ca un individ de data ăsta numit VÂNĂTORUL este singurul care poate să îl omoare pe Djinn. Deja probabil v-aţi dat seama că nu mai e vorba de un film de groază ci de un fel de action thriller paranormal prost făcut cu low budget şi feeling de film de televizor. Există o bătaie între Djinn şi Vânător într-un parc? Cred că e un parc? Cred? Care nu aporta absolut nimic filmului. Oricum nimeni nu este plăcut în film din actorii nici vânătorul care în teorie trebuia să fie bun, tot rău este şi mai departe sfârşitul e un dezastru. Djinnul este deportat înapoi în orientul mijlociu de unde a venit şi nici rudele sale nu ajung la timp să guste din visul American.

 

În concluzie nu m-ai m-am deranjat să caut alte informaţii despre cum şi ce să întâmplat în realitate cu această serie, nu e ca şi cum foarte mult lume o cunoaşte însă se vede clar unde s-a oprit şi cel care a reluat seria a băgat-o în pământ. Recomand primele două, cu încredere şi 4 pentru curioşi, 3 este de evitat şi cu toate aste spuse, pe următorul Halloween ne vedem cu altă serie poate mai bună, poate mai rea. Până atunci, trăiscă filmele mainstream.

Comments

comments