WAR DOGS

 

Wow, aşa că de sfârşit de vară chiar a mers bine filmul ăsta. Chiar dacă din trailer pare comedie şi are scenele lui amuzante este de fapt mai mult un exerciţiu în economie, decizii proaste şi bineînţeles, veşnică problema, lăcomia. Şi în timp ce povestea se menţine interesantă pe tot parcursul filmului actorii fac cu atât mai interesant filmul lui Todd Phillips, care a mai făcut The Hangover, Due Date sau Old School.

war-dogsAşa că să trecem direct la actori şi începem cu Miles Teller, care mie personal, cred că deja mă zis şi în alte recenzii, îmi place foarte mult, reuşeşte să facă orice film cât de mediocru mult mai plăcut, este un tip carismatic are super prezenta în scene şi am văzut deja că poate interpretate diferite tipuri de personaje, de la rău la bun, la super erou s.a.m.d. El este actorul principal şi povestea este spus da el, şi îl interpretează pe David Packouz, un tip nu prea norocos care încearcă să îşi câştige existenţa ca maseur pentru oameni bogaţi şi a cărui viaţă se schimba când se reîntâlneşte cu un vechi prieten din copilărie la o înmormântare, Efraim Diveroli, jucat de Jonah Hill care este din nou gras, nu are relevanta dar e din nou gras, cu care ajunge să facă trafic de arme pentru statul american. Jonah Hill este superb în rolul ăsta, dar deja atinge atinge noi nivele de perfecţionare a unui personaj vorbim aici de râs, vorbim de un comportament care atinge uşoare nivele de psihopat. Ana de Armas în rolul soţiei lui Teller este ok, însă trage un pic jos filmul side-plotul cu nevasta iar surpriza cea mare este Bradley Cooper, care chiar dacă are 10 minute în total în tot filmul în câteva scene, este cel mai înfricoşător Bradley Cooper care l-am văzut până acum. Nu face multe nu zice multe dar imagina pe care o are şi felul în care joacă personajul ştii într-adevăr că este un animal, cum se spune de-a lungul filmului. Între privire aia şi ochelarii care îi are pare mult mai psihopat decât Jonah Hill şi cu siguranţă este.

war-dogs-2016-film-stills-and-wallpapersE foarte distractiv filmul la modul de poveste, bazat pe o întâmplare adevărată îţi dai seama câte chestii nu ştiai între 2005 şi 2007, afli mai multe despre armată americană şi spre sfârşit afli că Albania tot România este. Filmat în Bucureşti ultima parte a filmului face un contrast destul de interesant între două locaţii complet diferite, Miami, unde e soare lumini culori şi estul europei care este gri, albastru, întunecat şi umed. Apare şi un actor roman dar asta este surpriză şi spre sfârşit înveţi cel puţin o chestie nou despre lume, afaceri, oameni sau nu ştiu, ceva tot înveţi din film. Eu doar pot să îl recomand pentru că cap coadă este distractiv (atenţie, distractiv nu înseamnă neapărat amuzant ci te ţine atent) şi aduce aminte sau este genul ăla de film că ”Pain And Gain” sau ”The Wolf Of Wall Street”. True Story şi un sfârşit pe măsură. Nu ştiu cine ar vrea să vadă un film despre succes când poţi să vezi o tragedie care a dat loc unei aventuri, zic tragedie într-un mod foarte uşor pentru că până la urma ştii unde se ajunge, de fapt aşa începe filmul. War Dogs este cu siguranţă unul din filmele anului şi unul din cele mai bune ale acestei veri.

Comments

comments