THE NICE GUYS

Încă unul din filmele pe care le aşteptăm de ceva vreme. Şi după cum probabil aţi văzut din trailer, promite a fi un film bun. Şi este. Este amuzant, este bine jucat şi peste aste şi restul elementelor pozitive face parte din genul ăla de film cu mister, al cărui eu sunt fan. N-am mai văzut nimic atât de bun cu mister de la Gone Girl cred dar asta a fost şi amuzant. Tot am mai vorbit în alte recenzii despre chimia între actori dar astăzi, sau mă rog, de la filmul ăsta, Ryan Gosling şi Russell Crowe au ridicat stacheta duo comedy buddy cop whatever la un nou nivel.

the_nice_guys_trailer_still

Conversaţiile sunt naturale şi în acelaşi timp amuzante, Shane Black revine cu personaje şi dialog care multe sitcomuri şi-ar dorii să reproducă însă nici nu îi ajung la picioare. Este un genul de umor nu fin dar de bun gust spre deosebire de ce am văzut în ultima vreme în filme ca Grimsby sau 50 Shades Of Black, pentru că ajunge să combine 3 elemente într-un mix aproape perfect de dialog situaţii şi acting şi surprinzător Ryan Gosling este un actor mult mai bun decât a demonstrat până acum, şi da, ok, era bun şi înainte, în DRIVE a fost fantastic, însă aici este deja un alt nivel şi doar demonstrează că nu are doar controlul ci şi prezenţa şi puterea de a ţine şi a face un rol de 10iar Crowe este tipul mai dur, dar balansul între cei doi este optim.

The-Nice-Guys-2016-21

O să fie un review scurt din două motive, primul fiind cel evident, este un film bun care trebuie văzut, cât mai repede şi de cât mai multă lume, îşi merită toate recenziile pozitive, atât pentru scenele de comedie, cât şi pentru actori sau pentru acţiunea în sine a filmului iar cel de-al doilea motive este unul care m-a afectat pe mine personal, şi este faptul că nu am reuşit să mă bucur în totalitate de film şi o să vă spun şi de ce, din minutul 0 de când a început o tipă în spatele meu a început să comenteze tot filmul. Tot. Se întâmplă ceva, nu se întâmplă ceva, ea avea ceva de zis oricum oricând despre orice şi aiurea, sala aproape plină şi ea aproape central vorbea şi râdea. Vorbea cum sunt oamenii ăia în vârstă care vorbesc cu televizorul aşa vorbea, nu era amuzantă, nu era nevoie de comentariul spectatorului şi nimănui din sala nu cred că îi era dor de măscăriciul clasei de prin a 2a care face glume stupide sau avea remarci foarte retardate pentru că îşi dorea atenţie. Nu ştiu sigur cât a tot vorbit fata aia în spate ca la un moment dat eram atât de nervos că am vrut să plec, dar în schimb am decis să îi spun să nu mai comenteze iar ea cu gura arhiplină de floricele, cred, mi-a răspuns că o să comenteze în continuare, după care a încetat. Este penibil ca eu, în anul ăsta să fiu nevoit să îi spun cuiva, în special unei persoane adulte, cum să se comporte la cinema sau să îi atrag atenţie că vorbeşte prea tare, am spus-o şi o s-o mai spun, face parte experienţă la cinema să râzi cu mai multă lume să mai spună cineva ce amuzant la o anumită chestie şi să facă zgomot popcorn-ul în toate direcţiile dar ceea ce nu face parte din experienţa aia este să te auzim pe tine făcând comentarii de copil de generală în timpul filmului că la tine acasă, toţi am plătit şi toţi vrem să vedem filmul, şi cum zicea John Stuart Mill filozoful ‘’Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt’’.

TNG_Day_#34_12122014-131.dng

PS: Cred ca la un moment dat o sa fac un videou despre cum sa te porti la cinema.

Comments

comments