THE HANDMAIDEN

Din momentul în care am văzut trailerul am vrut să văd filmul ăsta. Sunt fan Park Chan-Wook de la Oldboy iar celelalte filme pe care le-a regizat sunt excepţionale, că de exemplu Thirst sau Sympathy For Mr. Vengeance. The Handmaiden, sau Slujnica cum a fost tradus în Romana, este tot acolo sus cu celelalte capodopere ale cinemaului modern. Un film lung care te va intriga şi te va lăsa complet cu gura căscată la mai mult de o scenă.

th3-sf175-617x411Sook-hee este angajată de către o tânără japoneză, moştenitoarea unei averi considerabile, că slujnică sa, însă mana în mână cu un şarlatan vor încerca să îi fure averea. Nu are foarte mult rost să comentez actorii în parte ci voi spune că jocul actoricesc este excepţional din cauza viziunii regizorului, talentul este acolo dă, personajele sunt interpretate corect de fiecare actor, dar direcţia filmului se vede mai presus de toate datorită poveştii care, împărţită în două bucăţi povesteşte aceiaşi întâmplare din două puncte de vedere diferite a două personaje care se afla aproape tot timpul împreună. Şi este superb. SU-PERB.

the-handmaiden05O aventură şi o poveste despre dragoste şi răzbunare despre depravare dar la un nivel aşa mai fin, mai cult, nu pornache cenzurat. Implicit, elegant cu un aer pur estic povestea este cum am zis la început excepţională şi îşi merită locul acolo sus cu celelalte. Alt lucru care vreau să îl menţionez şi ştiu că nu are foarte multă relevanta de acum până când se vă citii acest articol este că a apărut la cinema, lucru care foarte rar se întâmplă când vine vorba de filme asiatice. Ţin minte că am fost acum câţiva ani în urmă la The Grandmaster superb. Eu nu l-am văzut la cinema şi asta este un lucru de care îmi pare rău pentru că este genul ăla de film de văzut pe un ecran ENORM şi chiar dacă acest lucru de obicei li se atribuie filmelor cu acţiune şi efecte sunt unele filme care îţi creează experienta CINEMA, te atrag în povestea lor, îţi captează atenţia cum nu se întâmplă tot timpul şi uite aşa trec două ore jumătate dintr-o lovitură. Evident că nu are cum să fie o recenzie foarte lungă pentru că orice alt detaliu care l-aş putea da despre filme este un spoiler şi este unul din acele filme de neratat, la cinema sau acasă.

 

Comments

comments