THE GREAT WALL

Nu pot să spun că aveam aşteptări legate de filmul ăsta în special când l-au anunţat şi a creat un val de comentarii şi nemulţumiri din partea tuturor celor care au fost ofensaţi că de ce Matt Damon joacă într-un film despre Marele Zid Chinezesc şi toate cele. A fost un tam tam în rândul celor cu actorii de culoare la Oscar sau Scarlett Johansson n-are ce căuta în rolul principal în Ghost În The Shell live action-ul pentru că ea nu este japoneză şi nu seamănă cu aia din comics şi aşa mai departe. Însă toată lumea a rămas uitându-se la soare când a apărut trailerul în care aia de pe zid se băteau cu monştri.

Şi aici este unde intervine părerea mea. N-am nici o problemă cu Matt Damon în rol şi chiar este făcut ”legit” cum sau de ce ajunge el acolo la zid împreună cu Pedro Pascal, tipul ăla care era Viperă în Game Of Thrones şi *SPOILER* Muntele i-a crăpat capul *END OF SPOILER*. Chiar a fost fun să îi vedem cum ajung la zid şi dau de ceva care părea scos dintr-un alt film. Toţi erau costumaţi şi coloraţi toţi făceau chestii foarte bine practicate înainte aparent, vorbeau în chineză şi deodată, spre surprinderea celor doi străini, MONŞTRI. Foarte mulţi monştri. Cum am zis, complet alt film. Iar după câteva acrobaţii şi scheme şi super hero Matt Damon ne dăm seama complet că asta este un film chinezesc ”d’ala cu zburatori” şi că din greşeală cineva a scris două personaje europene în el care să conducă filmul.

Nu poţi să ai nici un fel de aşteptare de ceva adevărat de la un film ca asta doar să te bagi să te uiţi şi să te distreze faptul că nu se repeta niciodată chiar dacă majoritatea acţiunii se întâmplă la zid. Prin nerepetare mă refer că ce fac ei acolo este complet diferit de fiecare dată când atacă monştrii iar între timp dezvolta povestea sau aventura lui Damon, mă rog, în film îl chema William, care era un mercenar în căutarea de pulbere neagră. Iar cealaltă parte este că nu este un film pentru toată lumea dacă nu îţi place acest gen de filme fantastice cu zburători şi nu e doar zburători Crouching Tiger Hidden Dragon sau House Of Flying Daggers chiar dacă Andy Lau apare şi în The Great Wall ca un personaj de bază ci trebuie să îţi placă filme chinezeşte cu zburători şi alte creaturi fantastice gen A Chinese Tall Story, The Monkey King sau ceva foarte foarte recent cu Jet Li, League of Gods.

A meritat să îl văd la cinema pentru că 3D-ul a fost bun, sound designul şi efectele speciale au fost destul de interesante monştrii cam mediocrii dar asta este, poate nu rămâne doar aici povestea şi vom mai avea parte de alte aventuri ale lui William şi bineînţeles e un popcorn flick fantastic, te relaxezi no problem. Mai are o chestie interesantă şi faptul că sunt nişte mici urme de comedie tipică acestor filme de aventură care te vor entertainuii până la finalul celor aproape 2 ore care trec repejor. Nici nu stiu daca sa il pun la categoria de REVIEWS sau FILME ASIATICE.

Comments

comments