THE DEATH OF STALIN

Am mai văzut comedii de-a lungul timpului, chiar cred că în ultimii ani am văzut câteva despre care nu ştiu dacă am scris neapărat sau doar le-am văzut, dar un film atât de bun şi amuzant că Moartea Lui Stalin n-am mai văzut de mult mult timp. Rapid, amuzant, exagerat, chiar şi educativ cu un cast fenomenal de bun şi o revenire spectaculară a lui Steve Buschemi pe care nu cred că l-am mai văzut în nimic de foarte mult timp.

Acţiunea se întâmplă evident după moartea lui Stalin în care mai mulţi dintre cei din jurul său complotează unul împotriva altuia pentru a-l înlocui pe defunct. Personajele, deşi aproape caricaturizate probabil nu bat prea departe de cele reale iar felul în care mârşăvia şi falsitatea sunt prezentate este la un complet alt nivel decât orice comedie de până acum. Este un neagră da, dar din ce mai bine faci comedie neagră decât din moarte, tiranie şi exces de putere?

Chiar dacă mai sus am zis că încearcă să se trădeze unul pe celălalt în realitate povestea se învârte în jurul unui power struggle între doar două dintre personaje şi cursa acestora pentru a strânge oameni în spatele lor. Oameni, informaţii şi liste. Este genul de film care te trage cu el în acea cursă şi nu poţi să îţi desprinzi ochii de pe ecran pentru că vrei să vezi mai departe ce fac personajele, care este următorul ridicol iar dialogul îl pierzi şi dacă clipeşti. Fără să spun mai multe, pun pariu pe un leu cu oricine vrea ca anul ăsta nu o să existe comedie mai bună ca asta.

Comments

comments