THE COMMUTER

După trailer şi toate cele oricine ar putea spune că THE COMMUTER, sau cum a fost tradus în romana “Pasager în trenul terorii”, pare TAKEN în tren sau NON-STOP, film de asemenea regizat de Jaume Collet-Serra cu Liam Neeson în rolul principal, tot în tren. Concepţia generală a pre-film a tuturor a fost că e automat dacă este un film cu Liam Neeson o să bată pe toată lumea şi are un set de talente etc etc. Şi nu este aşa. Este chiar mai “nuanţat” decât te-ai putea aştepta de la un film din Ianuarie.

 

Face parte din genul ăla de film în care acţiunea se întâmplă într-un spaţiu foarte mic sau un singur spaţiu pentru majoritatea filmului şi chiar dacă din trailere se vede că ar fi un film de acţiune eu l-aş încadra mai degrabă la mister şi conspiraţie. Pentru că asta este de fapt, Liam Neeson fost poliţist şi mai nou fost vânzător, nu ştiu dacă e corect spus vânzător, de asigurări este pus într-o poziţie dificilă în momentul în care alege să facă ceva ce nu ar ţine de personajul tipic pe care îl interpretează în alte filme. E destul de chestionabila alegerea făcut de el de la început care porneşte toată “TEROARE” în tren. Dar repet până undeva pe la sfârşitul filmului, ultimele 20 de minute sau ceva de genul, nu este nimic foarte exagerat sau de calibru filmului SPEED de exemplu.

Chiar dacă Neeson are deja aproape 66 de ani, regizorul a reuşit să monteze câteva scene de acţiune de bătaie mai credibile şi mai vizual plăcute decât tot filmul TAKEN 3 în care cameramanul sau cine se ocupă de cameră părea să intre în spasme fibrilaţii şi/sau sevraj. Iar pe cât de neplauzibile pot fi unele scene şi unele întâmplări din film dacă treci peşte poţi aprecia filmul şi direcţia pentru ceea ce sunt, un popcorn flick de Ianuarie care nu încearcă mai mult să iasă dintr-un tipar prestabilit. Este un film pe care l-am mai văzut sau în mare parte ne sună cunoscută acţiunea, cu puţin efort se poate spune că este chiar şi previzibil însă pentru un shut down la creier este măcar entertaining. Nu are absolut nici un rost să discutăm despre ce este filmul că deja trailerul parcă zice prea multe.

Comments

comments