SOLO: A STAR WARS STORY

Mi se rupe sufletul inima şi toate cele când spun că Solo nu mi-a plăcut. Că nu a fost un film bun. Ca pe o scară de filme Star Wars este aprope la fel de rău, din punctul meu de vedere că The Last Jedi, lucru care nici nu ar trebuii să se întâmple că este un side story. Dar nimic nu salvează filmul ăsta.

Toată lumea a fost nemulţumită de Rogue One din diverse motive, că ştiau cum se termină, că nu cunoşteau personajele şi că nu le pasă de ei că whatever. Dar aia face o poveste, POVESTE. este în titlu, STAR WARS STORY. Rogue One este un fragment între două filme care spune O SINGURĂ poveste a unor personaje a cărui sfârşit este deja scris. Nu este complet distractiv că ştii ce se întâmplă dar eşti acolo în aventură. Solo pe de altă parte ne spune o poveste a unui personaj a cărui final îl ştim deja, nu există nici un risc mai departe de faptul că ştim când o să moară, valabil pentru el Chewbacca şi Lando. Nici măcar nu ar fi cel mai rău lucru despre Solo. Mai rău şi cel mai rău este că e un story care nu prea e story, e direct o ramură care adăugă background filmelor deja existente, care leagă alte filme şi care la sfârşit, în ultimul act începe un film mult mai interesant. Ştiu că am mai spus chestia asta cu filmul în film, dar este atât de evident. Este un Fast and The Furios spaţial în care eroul principal nu creşte nu evoluează nu nimic şi care la sfârşit decide să facă ceva în bază a nimic şi permite pornirea unui alt film. Solo 2 începe din Solo 1 nici măcar că alte filme cu cliffhanger ci cu mai multe minute înainte de sfârşitul filmului.

A fost chiar previzibil fără să citesc nimic a fost o aventură cam seacă şi cel mai rău pot să spun că a fost umorul care nu reuşeşte niciodată să nimerească. În Rogue One era un robot amuzant în asta este unul care încearcă să fie amuzant dar toate scenele sunt cringy, mai puţin când *SPOILER* moare *END OF SPOILER*. Actorii nu salvează filmul, deşi mai mult decât competenţi, materialul cu care lucrează este să zic aşa, mediocru. Cap coadă nimic nu reuşeşte să salveze filmul, nici măcar faptul că este regizat competent şi că aş putea spune că arată mai bine că The Last Jedi. Nici singurele două cadre, unul cu Millenium Falcon îndreptându-se spre Hău şi altul spre sfârşit cu Emilia Clarke care este SUPERB. Nici măcar alea două shoturi nu reuşesc să salveze filmul pentru mine.

Singurul lucru care ar face digerabil filmul este că personajele să fi fost noi, putea să fie orice alt contrabandist inventat sau luat din lore-ul non-canon Star Wars despre care s-a scris şi s-a aruncat la gunoi atât. Puteau să fie alte personaje să fie STORY şi nu ceea ce a fost, un prequel învelit în STORY. Ăla este singurul lucru care ar fi salvat filmul, să fie altcineva, puteau să rămână actorii dar să joace alte personaje, să nu îl avem pe Alden Ehrenreich încercând să îl imite pe Han Solo-ul lui Harrison Ford, chiar dacă face un job destul de bun, ci să joace un fel de personaj că Han Solo. Donald Glover este fantastic dar nici carisma lui nu reuşeşte să scoată la capăt aşa ceva. Nici nu vreau să menţionez alte personaje pentru că mă gândesc şi retrăiesc senzaţia aia de dezamăgire şi doar mă face să mă opresc din scris. Este un singur lucru şi este simplu, în momentul în care spui STORY, fă o poveste. Scrie şi ecranizează o poveste cap coadă, nu un film care sunt referinţe şi winkuri către alte filme în proporţie de peste 50% din film. M-am săturat de Marvel şi de Star Wars şi de tot să facă referinţe. Referinţele sunt mai rele deja care rebooturile şi remakeurile pentru că nici nu mai faci efortul să recreezi ceva sau să reinterpretezi ci doar faci trimite la ceva deja existent că publicul să râdă să zâmbească sau zic ăia e de la aia. Da, le ştiu pe toate şi le-am prins pe toate, dar chiar nu era nevoie de ele. Da, ăla rău avea o armură de Mandalorian în spate de decor, da, se duc pe Tatooine la un gangster de renume, da, Han a tras primul.

Comments

comments