SADAKO V KAYAKO

Într-un an plin de VERSUS-uri, Batman V Superman, Captain America V Iron Man, Hillary V Trump sau Toată lumea V Suicide Squad şi japonezii au decis să facă şi ei unul de zile mari. Nu neapărat pentru toată lumea dar probabil a apărut această discuţie între fanii înrăiţi a filmelor de groază şi în special pe partea asta de filme de groază asiatice, şi tema ar fi ”cine ar câştiga între aia din The Ring şi aia din The Grudge dacă s-ar bate”. Şi am senzaţia că filmul ăsta a pornit de acolo, în special că este rezolvată prima şi problema de bază ”cum le-ai aduce împreună pe acele două fantome” şi răspunsul simplu şi cel mai bun, vezi caseta video blestemată în casa blestemată şi laşi fantomele să se bată pe cine te blesteamă mai bine.

Personal mi-a plăcut foarte mult, este entertainment pur, absurd, cu feelingul acela de Low Budget japonez care este atât de banal ca nu îţi vine să crezi. Este făcut ca două filme separate care se întâmplă în paralel, la un moment dat legate de două personaje care sunt scoase direct dintr-un mangă, o fetiţă oarbă extra sensibilă la evenimente paranormale şi un individ super cool care tot face gesturi cu mâna şi leagă invizibil fantome. Nu e mare şmecherie, e chiar foarte basic, au refăcut The Ring la minim şi The Grudge la fel şi le-au editat împreună. Perfect.

Cu spoiler sau fără spoiler nu este unul din cele mai neprevizibile filme din serie, nici cel mai complicat iar momentele de groază nu sunt chiar cele mai spectaculare dar nu te uiţi la un film de genul pentru că e horror, te uiţi pentru purul spectacol de la sfârşit în care două fantome se bat. Şi asta o să primeşti, Sadako din The Ring se bate cu Kayako din The Grudge şi la un moment dat cred că zboară şi Toshio de îl ia mama naibii. Toate aceste nume or să sune cunoscute fanilor seriei şi chiar dacă bătaia între aceste două fantome este mai scurtă decât ne-am dori finalul este PERFECT.

Comments

comments