OUIJA: ORIGIN OF EVIL

Extrem de rar se întâmplă ca un film foarte prost după un wide-release aşa la nivel mondial cu recenzii atât de fantastic de proaste să primească o a doua parte şi să nu fie direct pe DVD/BluRay dar şi mai rar este că cea de-a doua parte să fie INFINIT SUPERIOARĂ originalului. Exista excepţii ca al doilea film să fie mai bun ca primul dar asta implică ca şi primul este unul destul de bun. Nu e cazul aici pentru că vorbim despre OUIJA şi cine mai ţine minte bălăria aia ordinară de film de groază din 2014 ştie exact despre ce vorbesc, o mizerie ordinară de film, stupid care era făcut special pentru a lua bani de la entuziaştii filmelor de groază în cea mai de groază luna a anului, Octombrie, pentru că ‘’Heluin’’ şi toate cele.

phaq1lfice3zdh_1_lPartea a doua, care cred că nici ea nu se mai recunoaşte cu titlul de OUIJA 2 ci direct OUIJA: ORIGIN OF EVIL este regizata de Mike Flanagan, unul din regizorii cei mai underrated dar cu o ascensiune  super rapidă în mainstreamul horror despre care ştiu în acest moment. Tipul a făcut Oculus, pentru cine nu l-a văzut e de văzut şi Hush, un fel de home invasion horror/thriller despre care am impresia că am scris. Nu contează, doar atât este de zis, tipul ştie ce face iar ce a reuşit să obţină dintr-o pseudo franciza moartă TE VA ŞOCA CLICK AICI PENTRU TOATĂ RECENZIA. Nu serios acum, a făcut un film care nu doar este aproape complet autentic 60 ci a păstrat element externe filmului cum ar fi logoul UNIVERSAL original sau acel mic punct negru în colţul din dreapta sus al imaginii despre care trebuie să citiţi ce înseamnă că nu are farmec să vorbesc eu despre toate. Nu este complet autentic pentru că există CGI în film dar tot ce este de groază sau tot ce ţine de momentele de groază sunt extrem de reuşite pentru că reuşeşte să sperie doar prin simpla prezenţă a fantomelor (uşor stilizate a la Insidious) fără să profite de zgomote sau stinger-uri ascuţite care să creeze acel JUMP SCARE (există dar foarte rar).

ouija-origin-of-evil-photo-6Te atrage mai mult cu povestea şi cu personajele decât cu jump scareuri şi asta este cel mai mare plus pe lângă feelingul ‘’vintage’’ care îl are. Fetiţa principală mică este absolut fenomenală, am mai văzut fetiţe creepy în filme dar asta este una din alea foarte bune. Sora ei mai mare, care a jucat şi în Oculus îşi face rolul în cel mai credibil mod iar mama lor, Elizabeth Reaser care nu ştiu de ce mi se pare că seamănă cu Carla Gugino pe alt color palette a fost superbă. Împreună toate cele trei actriţe principale conduc povestea prin personaje către un final destul de interesant dar un pic exagerat iar singura şi unică problema pe care o am cu filmul ăsta este sfârşitul 2, spun 2 pentru că se termină, după care se mai termina din nou, lucru care nu mai era necesar, preferăm să rămână în aer dar au preferat să mai bage o scenă care nu mai ştiu cât de bine se leagă de Ouija 1, dar oricum nu prea contează pentru că nimeni nu vrea să mai vadă iar Ouija 1.

Comments

comments