MARVEL’S DAREDEVIL

dd1

Sincer nici nu mă aşteptam să fie atât de bun. Dar a fost mult mai mult.

Daredevil-Character-Poster-Matt-MurdockDe când cu Netflix şi toate proiectele lor anunţate, primul fiind Daredevil, nu pot să spun că am sărit în sus de bucurie, nu aşa de mult cum vreau să văd Avengers 2 care urmează să apară săptămâna viitoare, dar mi-am zis ok, mai multe seriale sau chestii legate de MARVEL, îmi place MARVEL, Agents of Shield este bun, Agent Carter nu atât de mult, aşa că am sperat totuşi că asta să fie bun, dar fără entuziasmul tipic de nerd ‘’omg omg nou serial marvel de abia aştept. Şi a apărut în stilul Netflix, adică toate episoadele deodată, m-am apucat să mă uit şi nu am fost dezamăgit. Chiar deloc. Cred că am fost chiar surprins de unele episoade dar atât cât şi de plotul general.

Am văzut cele 13 episoade în cam 2 – 3 zile, probabil puteam şi mai repede, şi cum se întâmplă de obicei când termini un serial şi trebuie să aştepţi până la sezonul următor, asta dacă nu şi-a luat CANCEL (#SaveConstantine), rămâi un pic trist şi de abia aştepţi să vezi ce se va mai întâmplă. Cât despre episoade, unele sunt făcute chiar foarte interesant, cel mai memorabil acela cu scena de bătaie continuă pe hol a la OldBoy. Poate câteodată se vorbeşte prea mult poate câteodată e prea puţin acţiune dar payoff-ul este excelent. Ultimul episod a fost foarte bun chiar dacă şi-a pus costumul în ultimele 20 – 15 minute.

daredevil-nycc-01Probabil mulţi au fost nemulţumiţi că tot sezonul umblă în costumul negru homemade, şi la fel am simţit şi eu când am văzut pozele pe net înainte să apară, dar chiar funcţiona şi arata suficient de justiţiar şi adevărat. Eu unul singura problemă care am avut-o cu serialul a fost actorul principal, a jucat foarte bine, vocea a fost bună, în costum arată că Daredevil dar avea faţa funny, nu ştiu de ce, probabil din cauza nasului are o fată care arata comic, este un pic ciudat dar după 13 episoade m-am obişnuit cu el no problem. Restul castului este fantastic Foggy şi Karen dar cel de menţionat este Wilson Fisk jucat de Vincent D’Onofrio. Nu este Kingpin-ul din desenele animate cu Spider-Man care toată lumea le-a văzut probabil (din generaţia mea). Nu este nici cel din jocuri şi nici cel din comicsurile pe care mi le aduc aminte. Îl joacă foarte bine, un tip foarte tens care are momente în care pierde controlul, mi se pare că primul lucru care îl face după ce este prezentat într-un episod la sfârşit în următorul decapitează un rus cu uşa de la maşină.

11060044_1614421008794136_1780791116049922554_oŞi aşa ajunge la de ce mi-a plăcut atât de mult Daredevil. Este violent. Este violent grafic pentru că Netflix poate să îşi permită să facă un pas mai încolo decât serialele care sunt la televizor săptămânal. Cel cu care inevitabil va fi şi poate fi comparat este cur Arrow, în care într-adevăr, moare lume, cred că are şi sânge vizibil, dar nu este niciodată la fel de explicit sau raw cum este în Daredevil. Şi aceste libertăţi îi dau un alt nivel serialului, da Arrow este dark şi are un plot de continuă tragedie şi nelinişte, dar în Daredevil, în Hell’s Kitchen, unde se întâmplă toată acţiunea, chiar dacă este în acelaşi univers Marvel cu Avengers şi aşa (la un moment dat sunt nişte hint-uri de-a lungul serialului că se întâmplă după Avengers) nu ies din acea zonă, care este plină de violenţă, de organizaţii criminale, infractori, criminali şi alte feluri de indivizi dubioşi.

DaredevilNetflixHR3Acum doar rămâne de aşteptat următoarele seriale cu Luke Cage şi a.k.a Jessica Jones şi am impresia că se vorbea la un moment dat de The Defenders, în care Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones şi Iron Fist formau un fel de discount Avengers ca să lupte împotriva infractorilor în New York. Deja s-au făcut nişte speculaţi cum că Madam Gao, şefa Triadei în Daredevil, nu ar fi din China, cum de altfel a spus şi ea, ci chiar ar fi Crane Mother din Iron Fist ca să aibe probabil sens grupare The Defenders.

aV3B3k3Nu am citit review-uri să ştiu cât de bine a fost primit serialul dar îmi imaginez că multă lumea a fost încântată şi dacă nu măcar mulţumită. Eu unul cum am mai comentat într-un status pe Facebook, mi-ar place să văd Netflix făcând un serial cu Punisher. Cum a fost WarZone dar mai hardcore. Pentru că Punisher în comicsuri este foarte hardcore. Just Sayin’. Serialul merită văzut. Este bun. Sunt extrem de mulţumit de Netflix şi de calitatea serialelor produse de ei, da, îmi place House Of Cards, nu încă nu am văzut ultimul sezon, da, sunt naşpa.

 

Comments

comments

Posted in TV