LIVE BY NIGHT

 

Ştiu că toată lumea zicea că nu este cel mai bun film a lui Affleck că regie şi că nu este neapărat un film bun în general dar de curios am fost să îl văd şi pot să vin să spun următoarele lucruri despre filmul ăsta, care personal, deja este în top-ul celor mai bune filme din 2017 indiferent de critică, Oscaruri şi ce mai are de comentat internetul.

Nu este cel mai bun filmul a lui Affleck pentru că nu ai cu ce să îl compari, nu e ca şi cum a făcut Godfather 1 şi 2 şi acum face 3 şi zici, mda, 3 e mai nasol că primele două. Este complet diferit de Argo, este complet diferit de The Town şi nu are nimic de a face cu Gone Baby Gone. Aşa că de ce comparăm sau ce avem să comparăm sau să trecem filmul ăsta ca ”nu cel mai bun film a lui Affleck” în loc de ”un film diferit în regia lui Affleck”? Absolut nici un motiv. Atunci care este problema filmului. Este un film ”lung” care trebuia să fie şi mai lung. Firul filmului se înţelege dar este clar şi evident că există nişte goluri care au fost filmate mai mult ca sigur, dar nu au ajuns în final cut-ul pentru cinema, probabil era un film de 3 ore jumate, 4 ore şi l-au tăiat la 2 ore şi 9 minute. Dar asta nu îl face film de nota 5 cum am mai văzut pe internet.

Affleck însuşi, în rolul principal este fantastic, rupe toate standardele filmului cu mafioţi încercând să menţină un personaj la marginea lucrurilor pe care le face chiar şi până la sfârşit şi în realitate avem un plot principal despre dragoste şi trădare pe care se clădeşte un altul despre mafie corupţie şi transportul ilegal de băutură. Şi Affleck se menţine foarte bine echilibrat la mijlocul acestor evenimente înconjurat de personaje interesante, de la tatăl său, poliţistul, jucat de Brendan Gleeson la Chris Messina, în rolul prietenului Dion Bartolo care îl ajută să preia afacerea de moonshine din Florida sau cea care urmează să îi fie soţie în film, Zoe Saldana, doar cunoscută ca Graciela.

Fără să mai comentez despre alte lucruri din film pentru că este unul din alea bune cu scris puţin doar pot să îl recomand atât celor care sunt fani genul filmelor cu mafie sau curioşilor. De asemenea este nevoie de o anumită dispoziţie pentru a te bucura de genul ăsta de film şi aia ar fi una din condiţiile necesare la momentul în care alegi să îl vezi. Nu mai zic nimic, nici despre film sau personaje care m-au scos din sărite pentru că la sfârşitul filmului au dus plotul unde trebuia să îl duc şi am fost mai mult ca mulţumit de ce am văzut chiar dacă mi-ar place să văd varianta completă completă pe care Ben Affleck cu siguranţă a filmat-o şi editat-o.

Comments

comments