KONG: SKULL ISLAND

Deci. Deci, deci, deci. De unde să iau acest film? Produs de aceiasi echipa care a făcut Godzilla, remakeul la remake la remake, în 2014 sau când a fost, KONG este noul film dintr-o serie de filme cu monştri mari, nu pot să zic famous monsters că aia sunt Dracula Frankenstein Omul Lup etc. Nici nu ştiu cum să spun, filme cu Kaijus probabil, dar nu e vorba de asta. Adevărul este că de la Godzilla la Kong se vede că au învăţat ceva. Godzilla pentru mine a fost un film bun, mi-a plăcut n-am nimic de comentat, dar KONG, şi cu părere de rău zic asta pentru ca GODZILLA ÎS ZA’ BEST ÎN ZA’ WARUDO, este un film superior. Din toate punctele de vedere.

De ce? Nu stai o oră să îl vezi pe Kong. Sau un fragment din el. În primele 15 minute apare şi dacă era după mine, după scena aia, putea să se termine filmul şi eram mulţumit. Este un film gen ”de razboi” doar că scara este mai mică şi se duce împotriva unei gorile enorme. Acţiunea este rapidă este bună şi chit că nu toate personajele sunt dezvoltate, cel a lui Samuel L. Jackson şi cel a lui John C. Riley sunt suficient de bine definite sau fac suficient de mult cât să care filmul şi pentru ceilalţi. Este o scenă la început după prima bătaie în care îţi dai seama exact unde se duce filmul. John C. Riley pe de altă parte oferă o bază filmului atât pentru poveste cât şi pentru umorul filmului care chiar dacă pe ici pe colo este uscat sec sau cum îi se spune şi fazele alea sunt bune.

Îmi pare rău că am văzut trailerul la filmul ăsta pentru că multe faze le aveam prea prezente. Este abuziv ce se întâmplă cu trailere în ziua de astăzi şi câteodată chiar nu poţi să eviţi să le vezi. Nu sunt toate scenele importante în trailer dar sunt multe din cele bune şi în mare parte urmăreşte filmul în ordine şi asta strica experienţă în sine când te duci să îl vezi la cinema. Nu am nimic de comentat în legătură cu regia filmului, prin multe locuri am văzut lume nemulţumită, şi înţeleg de ceva, sunt câteva secvenţe filmate într-un aşa mod să pară ”COOL” sau de efect şi sunt foarte multe cut-uri de film, scene care nu duc nicăieri şi doar există de efect, momentele alea par mai mult scoase dintr-un videoclip decât din film dar nu îmi împiedică cu absolut nimic bucuria de a vedea o gorilă cum se bate cu un dinozaur şopârlă schelet fără picioare.

Cele două personaje mai principale sunt într-adevăr un pic cam neinteresante doar pentru că nu au foarte mult backstory sau nu poţi neapărat să te ataşezi de ele, dar funcţionează perfect în film şi în special dacă va mai există ceva până la Godzilla Vs King Kong or să fie la fel. Sincer, nu cred că am nevoie să ştiu nimic mai mult despre personajul interpretat de Tom Hiddleston decât faptul că e foarte bun la urmărit în junglă şi aparent are şi nişte people skills pe măsura sau de ce e Brie Larsen fotografă. Nu mă interesează conexiune între ei doi şi Kong. Nu mă interesează aşa ceva, nu mă uit la King Kong în prmul rând şi nu vreau povestea aia. Şi filmul ăsta reuşeşte să schimbe chestia asta şi să îi dea un fresh start. Nici 3D-ul nu ţineam neapărat să îl văd dar a fost plăcut în special în anumite scene în care spui ”Da, de asta am venit la KONG”.

Un film entertaining cu un soundtrack la fel de bun sincer este neratat la cinema. Măcar pentru Samuel L. Jackson Vs Gorila Vs DinozaurReptilaScheletDizabilitat.

Comments

comments