KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE

Şi uite aşa a apărut şi mult aşteptată continuare la Kingsman The Secret Service, un clasic instant, iubit de toată lumea. Şi uite aşa se pare că mă o problemă zilele astea cu filmele, mai devreme cu American Assassin acum Kingsman 2 şi este complet vina mea, sau mă rog, a noastră a tuturor având aşteptări aşa de mari de la sequel.

Dacă îmi dau jos ochelarii fictivi de hype speranţe şi entuziasm pot să spun că văd un film destul de bun în Kingsman 2, un sequel care nu încearcă prea tare să îşi depăşească succesul primului film însă cu un buget cam de 2 – 3 ori mai mare, actori de renume în plus şi o acţiunea mai ambiţioasă. Adăugă mai multe despre organizaţia ”misterioasa” pe care am cunoscut-o în primul film, adăugă un villain nou cu ambiţii de a cucerii lumea dar totul este efectiv de sequel. Nu se simte o ambiţie mai mare de a se depăşii. Nu încearcă prea mult să pară ce nu este şi fără ochelarii ăia de care vorbeam mai devreme pot spune că este un film foarte entertaining, foarte distractiv, poate un pic cam lung dar în mare parte îşi merită şi oricum şi-a câştigat timpul şi atenţia pe care unul poate să o acorde.

Nu vreau să vorbesc de cast, pentru că intru în spoilere, dar din trailer toată lumea şi-a dat seama că apar personaje noi şi interesante. Pedro Pascal este fenomenal în ultima vreme cam în tot ce apare şi este plăcut să o vedem pe Halle Berry din nou în faţa camerelor (refuz existenţa filmului Kidnap, da, mulţumesc) şi e un cameo care a făcut oricum toţi banii. Mă bucur că nu au încercat să îl facă în 3D, mi-a plăcut scena ”repetata” din primul film iar trebuie doar să mai menţionez că felul în care este filmată acţiunea pentru a-i da senzaţia de continuitate şi viteza este un exerciţiu foarte bine lucrat în cinematografie sau coreografie a acţiunii sau editing sau chiar toate la un loc. Mi-ar place să văd mai multe filme care să folosească acest gimmick care poate nu este atât de cool ca SLOW-MOTION-ul da un nou nivel şi deschide noi porţi filmelor de acţiune, fie ea cu pac-pac sau arte marţiale, fie că e un super erou sau un alt Dylan O’Brien care e un puştiulică dar bate pe toată lumea pentru că în câteva luni ură şi motivaţia la făcut strong strong strong. Mark Strong.

Comments

comments