FATAL FRAME

Şi deodată în timp ce căutăm un film să văd aşa mai de groază mai nu ştiu ce, am dat peste Fatal Frame, un film japonez cu acelaşi nume ca şi seria de jocuri, în Japonia cu numele de Project Zero iar în restul lumii, FATAL FRAME şi am zis ok, hai să vedem cât are de a face cu jocurile sau care-i treaba cu el, nu ştiam absolut nimic. Plăcut surprins am fost că este un film foarte bun dar pe de altă parte dezamăgit că are foarte puţin spre nimic de a face cu jocurile. N-ar fi o problemă că se poate trata şi că o coincidenţă de nume dar sunt câteva elemente nu neapărat cheie care fac directă referinţă la joc.

Este vorba despre o şcoală de fete unde umblă zvonul unui blestem la momentul în care una din fete decide să nu mai iasă din camera iar toate colegele încep să dispară din cauza unei fotografia cu acea fată. De fapt este destul de complicat de explicat fără a face spoilere plotul filmului pentru că nu este foarte clar de la început neavând o actriţă principială în prima jumătate de oră ca la sfârşit să avem 2 şi povestea să ia tot felul de întorsături tipice dar nu neapărat previzibile acestui gen de film care nu este neapărat de groază dar nici thriller, dar are un mister, aerul de paranormal şi decenţa să explice absolut tot.

Poate este cam încet la început şi poate că progresează foarte lent dar asta este pentru a da greutate misterului, greutate personajelor, atât actriţă principală cât şi apariţia care cere să fie eliberată de blestem. Iar undeva pe la jumate un sideplot care nu este explicat de la început doar funcţionează în paralel duce filmul pe drumul cel bun şi conţine elementul cheie care leagă filmul de joc, o cameră de poze. Nu vreau să intru în detalii mari despre plot sau ce se întâmplă exact în film pentru că îşi pierde complet farmecul misterul dar cuiva interesat de acest gen de filme, de mister şi care are răbdarea necesară sau pasiunea pentru filmele japoneze este un ”DE VAZUT” sau ”MUSAI DE VAZUT”. Nu mă aşteptam cum am zis să fie chiar atât de bun de aia şi review-ul este atât de scurt.

 

 

PS Asta:

Comments

comments