FAST AND FURIOUS 8

La punctul ăsta, la numărul 8, şi din nou, un succes garantat pentru toată lumea care a avut de a face cu filmul, Fast and Furios 8, sau F8, este deja un fenomen global. Îţi dai seama că filmul ăsta nu are fani cum se întâmplă cu restul filmelor gen Avengers sau mai ştiu eu ce altă serie, la seria Fast And Furious merge toată lumea. Absolut toată. Pentru că oricât de multă critică ai putea să îi aduci sau oricare din ele îţi place mai mult, când mai apare unu nou, o să îl vezi, GARANTAT.

Şi de ce nu l-ai vedea, când este exact ce ai nevoie, distracţie pe bandă rulantă cu un cast care devine din ce în ce mai suculent. Vechi fete reapar în film, fost inamici devin prieteni iar noi inamici devin cel mai apropiat lucru de un Bond villain într-un film fără Bond pe care l-am văzut până acum. Plotul este atât de Bond, numai că îi lipseşte stilul ăla şi elegantă, în timp ce oricare din filmele cu Bond sunt un costum bine lucrat şi unic, seria Fast and The Furious este noua colecţie NIKE, flashy, excentric colorată şi constantă activă. Punctele în care filmul respira nu ţin foarte mult şi folosesc doar ca să introducă o nouă scena de acţiune. Să fim serios, se vede din trailer că e o scenă cu maşini zombie, la ce ai putea să te aştepţi?

Ar fi indispensabil să discut despre fiecare actor în parte pentru o recenzie completă însă aş intra mult prea mult în spoilere şi nu ar mai avea farmec recomandarea în sine. Chiar presupunând că nu îţi place Vin Diesel (nu ştiu dacă putem să fim prieteni) cu siguranţă îţi place Statham. Şi dacă nici Statham nu îţi place (deja chiar nu mai putem să fim prieteni) o să îţi placă Dwayne ”The Rock” Johnson care deja în al 8lea film este cel mai aproape de un supererou Marvel într-un film non-Marvel. Ridicol, exagerat dar nici pe departe nepotrivit într-un film în care se bat nişte maşini cu un submarin nuclear, pe gheaţă.Muzica este bună, scenele sunt foarte bine filmate, plotul este previzibil oarecum dar asta nu deranjează cu nimic şi Kurt Russel şi Scott Eastwood (da, ăla e băiatul lui Clint Eastwood) sper să devină actori obişnuiţi în seria asta pentru că toate scenele cu ei au fost super. Fac un efort enorm să nu intru în alt detalii legate de film de scene şi aşa chiar dacă se văd unele din ele în trailer trebuie văzut tot filmul pentru completă experienta Fast and Furios. Maşini, acţiune, familie şi cyberhackeri cu planuri de WORLD DOMINATION. Este un bun început unei noi trilogie într-o serie care are deja 16 ani. Este de văzut la cinema, nu ştiu cum este în 4DX pentru cei chiar entuziaşti dar s-ar putea să adauge chiar un plus experienţei cinematice când vine vorba de un film aşa plin de acţiune mişcare zgomot sunet dar nici în 2D nu a fost deloc rău. Într-o sală arhiplină cum n-am mai văzut de foarte mult timp, fără absolut nici un incident pot să spun că a fost experienţa definitivă când toată lumea râde în acelaşi timp se miră în acelaşi timp şi overall se bucura de un film al cărui scop este să fie entertainment PUR fără a se lua în serios dar depăşindu-şi limitele de la un număr la celălalt.

Comments

comments