DEN OF THIEVES

Wow. Nici nu ştiu de unde să încep. Nu ştiu dacă este nevoie să discut despre rândul ”canapea” din spate care a tot vorbit şi s-a fâţâit prin spate cu telefonul care suna când la unul când la altul, sau direct să intru în cât de mult mi-a plăcut filmul ăsta.

Stau deja de câteva zile şi mă gândesc la ce aş putea să spun acum şi ce am spus în timpul filmului. Ce tot mi-a trecut prin cap. Şi singurul lucru care se tot repetă este ”HEAT”. Filmul ăsta este un fel de ”HEAT” modern, dar fără castul excepţional şi regia 110% sigură. La ce mă refer cu asta? Că ”Den Of Thieves” este mai mult o încercare ambiţioasă de a devenii ”HEAT”, un omagiu genului acela de filme sau chiar filmului ”HEAT”.

Este un proiect ambiţios cu un cast solid. Pablo Schreiber, personal, este un ”rising star” al Hollywoodului mainstream şi îmi doresc să îl văd în cât mai multe filme bune iar Gerard Butler da un touch filmului care din nou ne aminteşte de anii 80-90, perioada în care filmele astea erau top-ul filmelor de acţiune.

Citeam recenzii şi comentarii legate de Den Of Thieves imediat după ce am ajuns de la film şi toată lumea avea ceva negativ de spus despre el, începând cu durata filmului de 2 ore şi 20 de minute până la cast sau la plot. De la regie la felul în care e scris până la acting şi scenele care lungesc filmul. Nu am simţit că au trecut 2 ore 20 de minute, mai degrabă a fost 1 oră şi 30. Şi da, sunt scene care dacă nu existau filmul putea să meargă fără ele, dar faptul că au rămas acolo, de umplutură ce pot să zic, tuturor ne plac cornurile cu mai multă cremă. Şi exact asta sunt acele scene, de la faptul că Butler are o familie sau că se duce în casă la prietenii de familie să semneze divorţul montând o scenă foarte incomodă până la scene cu garajul plin de Hawaiani rugbişti care îl intimidează pe prietenul fiicei lui 50 Cent înainte să o scoată la bal, toate astea sunt crema aia în plus care te relaxează sau te pregăteşte pentru tensiunea showdownului final. În timp ce multă lume a văzut filmul ăsta ca pe un eşec modern de thriller cu acţiune, eu unul nu pot să fiu de acord, iar nu pot să mă exprim pentru restul anului ce o să fie, dar cu siguranţă DEN OF THIEVES, pentru mine o să îmi rămână aşa pe creier undeva mulţi mulţi ani de acum înainte, că de altfel HEAT.

Comments

comments