DEMENTIA 13

Chiar a cerut cineva un remake la Dementia 13? Chiar era nevoie? Probabil că nu. Dar oricum am primit unul. Pentru cine nu ştie Dementia 13 este un film de prin anii 60 regizat şi scris de Francis Ford Coppola şi dacă nu ştiţi de unde să îl luaţi dar numele este mai mult decât cunoscut e tipul care a regizat The Godfather (Nasul).

Dar vorbim de acest remake care pe cât de low budget ar părea ceva suflet are. Şi totuşi nu aveam nevoie de aşa ceva. Este clar că încearcă să imite pe un buget restrâns dar cu ceva ambiţie filmele de groază din mainstream cărora li se acordă ceva mai mulţi bani, vorbim aici de filme ca The Conjuring, Annabelle sau Insidious. Şi aşa acest nou film adăugă peste plotul celui vechi un element paranormal (nu ţin minte exact dacă cel vechi avea aşa ceva dar mai mult ca sigur nu) transformându-l dintr-un thriller aproape slasher într-un film de groază în care avem o păpuşă spooky, o fantomă spooky şi un individ cu un topor şi o mască japoneză spooky toate în acelaşi film.

Actingul este clar de film B dar toată lumea încearcă. Actorii sunt aproximativ necunoscuţi, zic aproximativ ca să nu spun că sunt nişte persoane care joacă într-un film, dar cum am zis, măcar încearcă. Probabil cel mai competent lucru în legătură cu filmul este că este corect regizat şi imita destul de bine anumite chestii, sau mă rog, ştie să le facă dacă nu le imita, din alte filme, elemente standard al filmelor de groază. Şi chiar dacă nu reuşeşte să fie complet captivant este un per total un film destul de interesant într-un beci plin cu filme B destul de nasoale. Tot ies filme de groază sau SCI-FI care sunt sub nota 4 şi asta spune că doar că ai o idee bună nu înseamnă că ai şi talentul de a executa aşa ceva. Şi oricum pentru un film care arată bine dar e un pic cam prea încărcat şi chiar nu era nevoie să existe, Dementia 13 merită încercat văzut dacă eşti în căutarea unui film de groază.

Comments

comments