DEADPOOL 2

Am tot zis că nu mai scriu despre super eroii dar cum în ultima vreme cam doar astea au apărut nu am ce să fac inevitabil simt nevoie să îmi dau cu părerea despre Deadpool 2, care încă la momentul ăsta, la nu ştiu cât timp de când a apărut lumea încă are părerea greşită. De fapt adevărul este că stau şi macin de ceva vreme, diverse recenzii şi păreri. Şi am zis că am abţin în a zice ceva dar am cedat.

Şi nici nu o să vorbesc foarte mult despre film în sine că de obicei pentru că plăcerea este în a-l vedea şi a-ţi face o părere singur dar ce vreau să fac este să confrunt părerea generală, aia fiind, Deadpool 1 e mai bun ca Deadpool 2. Lucru care nu este adevărat. Accept în cel mai rău caz că Deadpool 1 este bun şi Deadpool 2 este bun la fel cum Guardians Of The Galaxy 1 e bun şi 2 e bun dar e altfel filmul, pentru că asta se întâmplă. Numai că Deadpool 2 e bun din alte motive decât Guardians of The Galaxy 2. Acelea fiind bugetul mai mare, scară mai mare la care se petrece acţiune, diversele personaje introduse şi un plot care nu încearcă să îl imite pe primul nici la acţiune nici la glume.

Am revăzut recent Deadpool 1, chiar acum câteva zile, doar ca să îmi confirm două lucruri. Primul că este în continuare un film bun. Check. Şi al doilea, că lumea care zice că primul este mai bun o face în baza senzaţie sau sentimentului pe care l-a avut atunci când a apărut Deadpool 1. Să mă explic, poate nu ai văzut Deapool 1 de când a apărut dar te duci la 2 şi îţi place dar îţi aduci tu aşa aminte că ai fost surprins şi ce WOW a fost Deadpool 1 şi zici, mda, 1 a fost mai bun. Niciodată ceva nu va mai fi ca prima dată asta clar, de aia se numeşte prima dată. Însă să ai o părere în baza unui sentiment de acum câţiva ani nu este suficient de solidă. Dacă revezi Deadpool 1 o să îţi placă dar o să îţi dai seama că îl ştii pe de rost. Iar dacă vezi Deadpool 1 şi Deadpool 2 back to back, adică unul după altul, o să îţi dai seama că 2 are acţiune mai rapidă este mai energic, mai multe glume mai multe personaje şi un plot mai degajat care nu încearcă să îţi ofere un origin story din nou, pentru ca parte din Deadpool 1 este origin story-ul şi asta nu poate să o nege nimeni.

Singurul lucru care sper să îl văd este următorul film, fie Deadpool 3 fie X-Force fie ce o fi. Deadpool 2 din punctul meu de vedere a fost la fel sau mai bun ca primul iar cine nu mă crede să le vadă unul după altul.

Comments

comments