BABY DRIVER

 

 

Chiar dacă din când în când mai fac o pauză, atât de la scris cât şi de la cinema, în cazul filmelor la cinema o fac pe bună dreptate. Chiar dacă suntem în plin sezon de vară, cu blockbusterele pertinente, a început în mare forţă şi simt că a ajuns la un impas de filme care nu îşi merită atenţia. Baby Driver nu este cazul. Edgar Wright se prezintă în formă chiar dacă Ant-Man nu i-a reuşit aşa cum îşi dorea.

Este un lucru destul de important menţiunea acestui regizor pe care poate după nume multă lume nu îl cunoaşte însă filmele mai mult ca sigur le-a văzut. Scrise şi regizate de el sunt instant-clasicele Shaun Of The Dead, Hot Fuzz sau Scott Pilgrim Vs The World. Estetica şi umorul sunt o caracteristică care se găseşte în filmele sale iar Baby Driver este şi un instant clasic. Diferit de celelalte creaţii ale lui Wright, regizorul se poate mândrii cu reuşita unui muzical în care nu se cântă şi dansează ci pur şi simplu ritmul filmul este acela al soundtrackului. Şi în filme ca Guardians of The Galaxy în care am discutat cât de importantă este muzica şi cum este aproape un personaj din film aici muzica este filmul şi piesele sunt alese în aşa fel în cât filmului să nu îi lipsească ritm la momentul potrivit, lucru pe care îl observi din primele minute.

Şi din nou sunt eu într-o situaţia în care sunt nevoit să vorbesc despre un film care este foarte bun fără să fac spoilere dar totuşi să spun ceva. Dacă regizorul şi felul în care am descris filmul nu te convinge poate faptul că apare Kevin Spacey în el o să te convingă. Dar asta se ştia din trailer. Dar în caz că nu este suficient vin şi adăugă că Jon Hamm, tipul ăla din Mad Men, care este un superb actor din toate punctele de vedere şi nu înţeleg nici acum de ce nu este A-LIST ACTOR mă depăşeşte, apare şi el în film, chiar într-un rol foarte important care se dezvoltă aş putea spune mai bine că cel al actorului principal Ansel Elgort care mie personal, n-am nimic în contra lui, dar e margarina, nici nu îmi vine nici nu îmi pleacă. E ok în rol dar joacă pe lângă Spacey, Hamm şi chiar Jaime Foxx, care reuşeşte tot filmul să te scoată din sărite, iar asta înseamnă că îşi interpretează personajul foarte bine.

Oricum, oricând, este un film bun de văzut pentru actori muzica plot şi în special pentru regie. Trebuie lăudat atât omul că regizor cât şi ca scriitor pentru că reuşeşte din nou să ne pună în faţa unor personaje şi unei situaţia diferite de ce am văzut până acum în filmele lui. Am mai văzut filme cu jafuri de bănci, însă nu am mai văzut unul atât de ritmic că Baby Driver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Nu cred ca am mai zis de mult cat de mult imi place de Lily James. IMI PLACE MULT DE LILY JAMES. MULT.

Comments

comments