Assassin’s Creed

 

Cu părere de rău şi tristeţe în suflet spun direct de la început ca asta nu este un film bun. Poate dacă nu îţi păsa foarte mult la ce te uiţi e ok sau nu eşti neapărat complet atent dar nici atunci nu cred că poţi să eviţi să îţi dai seama de nişte chestii care nu doar că te vor scoate din film ci vor fi constante obstacole în a te bucura de film sau de povestea, aia câtă este, a filmului în totalitate.

Din primul moment in care vezi bratul robotic o sa te saturi de el

Nu şi-a meritat atenţia, nu şi-a meritat castul, nu şi-a meritat 3D-ul şi nu şi-a meritat TITLUL. Sunt fan al jocurilor şi tot ce au încercat să facă pentru fani este mult prea îngropat pentru tot ce au vrut să facă pentru restul lumii care nu ştie despre ce e vorba în această franciză de jocuri care deja la momentul care vorbim exista peste 10 jocuri probabil care nici el nu mai ţin aşa mult cont de anumite lucruri de la început, lucruri ca filmul ăsta le ia şi le trânteşte alandala pe ecran de mai aveau puţin şi puneau pauză SĂ NE ŞI ZICĂ VEDEŢI, VEDEŢI, PENTRU FANI, FANII OR SĂ STIE”. Nu îmi pasă că fan să văd animus-ul, este singurul şi cel mai plictisitor lucru din jocuri care deja la un punct şi ei au decis să îl cam pună la minim. Iar după ce că e cel mai plictisitor în film l-au exagerat într-un hal în care nici măcar nu mai e credibil. Măcar în joc stătea pe scaun îl bagă la calculator te jucai. Acum e doar o maşinărie enormă cu nişte holograme care NU CONTEAZĂ. Arunc întrebarea: De ce în Matrix a funcţionat aşa de bine realitate şi simularea şi în asta nu puteau să facă ceva de genul?

Fake Animus – Nici Fassbender nu cred ca isi dorea sa fie acolo

Păi simplu, am impresia că nimeni nu a jucat aşa ceva şi nici nu s-au gândit la alte variante decât prima şi cea mai stupidă. Încerc să îmi menţin calmul în scris pentru că dacă încep să transcriu tot ce îmi trece prin cap o să iasă urât. Filmul este o adunătură de idei proaste la care cineva, o persoană, un şef, sau chiar mai mulţi, au zis da, au fost de acord şi au fost încântaţi şi au crezut că este atât de bun că or să facă o trilogie. La momentul de faţa nimănui nu îi mai pasa. Este atât de rău că îmi pare rău pentru Fassbender şi Irons, chiar şi pentru Cotillard care nu îmi place în mod deosebit că au avut ceva de a face cu aceasta mediocritate. Ei joacă bine chiar şi în filmul ăsta banal care nu le oferă nimic, nici personajelor nici actorilor de care să se ţină sau să improvizeze peste, de aia multă lumea a comentat că actorii se interpretează pe ei”, nu au material, materialul este prost, materialul de pe care a fost făcut acest film este atât de prost că probabil erau 100 de pagini de dialog scris cu font mare şi câteva pagini care descriau acţiunea.

Scena asta nici macar nu cred ca apare in film, eu unu nu mi-o aduc aminte

Şi ajungem la singurul lucru care este bun în filmul ăsta, acţiunea. Acţiunea care se petrece în trecut, care oricum este băgată într-o ceaţă şi un fum de grătar spaniol din secolul 15, ori ardeau păcătoşi ori ardeau prea mult ”pinchitos” nu ştiu şi nişte scene de bătaie a la Bourne Identity, film din 2002. Se pare că n-am mai învăţat să facem coreografi de bătaie şi toate cele de atunci, n-am perfecţionat nimic. Nu contează nu este neapărat o problemă pentru că adevărul este că arată bine. Chiar surprinzător de bine pentru că foarte multe din ele sunt stunt uri adevărate şi chiar dacă folosesc CGI pentru anumite locaţii şi aşa stunt ul e stunt şi asta se vede şi se apreciază. E foarte mult efort şi interes pus în partea asta cu trecutul de la costume la nişte personaje la nişte locaţii la tot. Inclusiv la faptul că SE VORBEŞTE ÎN SPANIOLĂ în timp ce sunt scenele din trecut. Este un detaliu foarte foarte interesant care dacă ar fi fost un film bun i-ar fi dat un punct în plus pentru atenţie şi autenticitate în ceva ce este fantezie. Este păcat că tot efortul ăla este călcat în picioare de o lipsă completă de ruşine, interes sau mai ştiu eu ce altceva care doar zgârie suprafaţa unei poveşti complexe, legate de civilizaţii înaintea acesteia pe care o cunoaşte, tehnologie şi posibilităţi infinite de a crea un mister sau un plot mult mult mai complet decât răpitul cuiva pentru a obţine un obiect pentru a face ceva şi plot twist cu plot twist. Nici nu vreau să intru în cât de groaznice au fost celelalte personaje în afară de cei 3 principali care cu maxim efort pot să întind imaginaţia şi să zic că au ceva relief au ceva contur, urât, stupid, simplu şi jignitor, dar există. În timp ce alţii nu decât….nume. Nememorabile dar le au.

Se vad termopanele

De evitat cu siguranţă dacă eşti fân, de evitat chiar dacă nu eşti, filme gen Warcraft care au potenţial chiar dacă critic vorbind au fost dezastre îmi doresc să aibă sequeluri sau să se mai facă din el dar filme ca Assassins Creed care sunt o insultă faţă de spectator şi faţă de fanii jocurilor nu îşi merită nici măcar menţiunea într-o listă de CELE MAI PROASTE FILME, fie ele ale anului sau dintr-o categoria anume gen, Filme bazate pe Jocuri. Şi citatul inspirational” al asasinilor nu ar trebuii folosit ca scuză pentru existenţa acestui film ”Nimic nu este adevărat totul este permis” pentru că filmul este ADEVĂRAT şi pentru o atrocitate că filmul ăsta ar trebuii să existe legi speciale se nu fie permis. Ruşine.

Comments

comments