ARRIVAL

N-am ştiut sincer la ce să mă aştept, chiar urma să sar peste el la cinema sau să fac greşeala să merg la SHUT IN, dar cum am zis, ar fi fost o greşeală. Este genul ăla de film care din trailer nu îţi dai seama de prea mult, din poster nici atât şi din actori, zici, ok, bine. Dar a fost filmul de 360 de grade pe care nu ştiam că mi-l doresc.

aaf-arrival_017În timp ce pe pământ apar nişte nave extraterestre în mai multe zone din lume guvernul american caută o expertă în lingvistică, Amy Adams, aceasta Nicole Kidman dacă le-ai explica unor extratereştri cum arată Nicole Kidman dar ai omite anumite detalii şi ar reproduce-o cu tehnologia lor avansată, pe care împreună cu un expert matematician sau mă rog, om de ştiinţă, nu ştiu exact cu ce se ocupă Hawkeye (Jeremy Renner), pentru a comunica cu aceste fiinţe. Începutul este un pic mai complicat fiind vorba despre o tragedie în parte personajului interpretat de Amy Adams, dar asta rămâne de văzut la cinema şi asta este ace 360 de care vorbeam şi cum se întoarce înapoi la aceea întâmplare la sfârşitul filmului şi de ce. Este un sfârşit care dacă nimeni nu ţi l-a povestit, să îi spun imprevizibil face de ruşine sfârşitul. Este o bombă. Boom MINDBLOWN.

aaf-arrival_030Regizat de tipul care a făcut Prisoners şi Sicario, David Villeneuve, un pic cam departe de crimă şi realitate violenta acest film Sci-Fi, pentru că este Sci-Fi, a ieşit vizual splendid. Sunt două chestii care mi-au atras atenţia şi felul în care combina distanta cadrelor care implicit te fac pe tine să fi departe, deconectat de la film, un simplu martor şi cea a cadrelor foarte apropiate care te băga direct în zona de confort a actorilor, devii parte din acţiune, basicaly le sufli în ceafă, mă rog, îi sufli în ceafă doar lui Amy Adams, dar este ceva foarte intim, care îi dă o naturalitate vitezei filmului şi conversaţiilor.

big_startfilmru1327706_1620x1080Chiar mă bucur că nu a fost în 3D şi am putut să urmăresc liniştit acţiunea filmului care, dacă cineva se aştepta la momente ‘’a la’’ INDEPENDENCE DAY asta nu este acel gen de film. Este mai încet decât un film cu extratereştri, dar ne-am obişnuit deja cu acest gen de sci-fi să creeze tensiunea mai încet (Signs cred că intră în categoria asta de filme chiar dacă nu se compară sub nici o formă cu Arrival) şi oricum îşi merită toţi banii pentru final. Absolut toţi.

Comments

comments