ALL THE MONEY IN THE WORLD

Am senzaţia că am mai văzut filme de genul însă nu îmi pot aduce aminte de nici un titlu. Probabil dacă cineva îmi menţionează un film o să îmi vine în cap. Sigur pot spune că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu ALL THE MONEY IN THE WORLD, care deşi este un film destul de bun, în ciuda controversei cu Kevin Spacey şi toate cele, regizat de Ridley Scott nu o să îmi rămână prea mult în memorie, prezent, la suprafaţă.

Sub nici o formă nu este rău, chiar mai mult, este un film foarte bun, dar genul acesta de filme au tendinţa de a fi foarte, nu ştiu cum să explic, trecătoare? Le vezi, le absorbi, dar nu te marchează atât de puternic încât să zic ”Da, cool”. O să îţi aduci aminte de răpire, o să îţi aduci aminte părţi din ce să întâmplat, probabil poate o să ţi-l aduci aminte pe Mark Whalberg mai mult decât pe Michelle Willams care chiar joacă în filmul ăsta, dar cel mai bine o să îţi aduci aminte dacă ştiai deja este că Domnul Getty este jucat de Christopher Plummer şi nu de Kevin Spacey. Din nou nu zic că este un lucru neapărat rău că au făcut reshooturi pentru a-l înlocuii complet pe Spacey cu Plummer dar probabil pentru mine nu ar fi contat, pentru că amândoi sunt la fel de bun actori, separat de viaţa lui Spacey şi cum reacţionează lumea la ea. Nu vreau să îl apăr într-un review pentru ce a făcut sau ce face însă tot ce pot spune este că doar pentru că este într-un fel sau altul ăsta nu schimbă faptul că tot în ce a apărut el până acum sunt mizerii. Tipul a fost şi consider că este un actor de calibru….”tun”, a predat actorie, a jucat în mizerii, dar nu pentru că viaţa lui personală său public nu o să îmi placă mie Baby Driver sau mai ştiu eu ce.

Acum ca am terminat cu partea polemică a acestui film, Ridley Scott s-a ”mantuit” cu filmul ăsta pentru mizeria aia de Alien: Covenant. La vârsta lui se vede că meseria asta de regizor se perfecţionează cu timpul şi chiar dacă mai există mici scăpări la gânduri din tinereţe, adultul trebuie să treacă la treabă şi să facă lucruri serioase şi să lase joacă şi încercările pe mâna altora, să se ocupe de materiale de nivelul lui, cum a fost de exemplu acest film un de ştie perfect pe cine să arate cum şi când şi să dirijeze actorii în aşa fel încât totul să pară cât mai aproape de realitate. Chiar dacă nu ştiu prea mult despre cazul real, nici nu am ajuns acasă şi am zis să caut, tot ce pot spune este că dacă cineva rămâne cu ceva din filmul ăsta este felul în care se fac sau se făceau bani. Şi Plummer îşi dă replicile ca un curs de economie dat de un bogat zgârcit şi asta o să rămână din film.

Comments

comments